Svetila Svetek - vse o nas od a-ž

Anže Svetek s.p.
Veliko Mlacevo 8
 
1290 Grosuplje
041 770 455
 
 
 
 
Torek, 26.september, 2023

Svetila Svetek - O nas

fluorescentna_svetilka.JPG Začetki podjetja SVETILA SVETEK segajo v leto 1991. V prostem času smo začeli za hobi izdelovati fluorescentne svetilke različnih designov. Pri tem smo se trudili svetilko čim bolj poenostaviti ter jo izdelati z minimalnimi stroški. Fluorescentne svetilke so naprej našle prostor na domačih stenah in stropih, pa pri sorodnikih in prijateljih. Ko so se pojavili še drugi kupci, ki so želeli, da jim izdelamo različne fluorescentne svetilke, smo se odločili začeti z dejavnostjo. Tako smo konec leta 1991 uradno odprli popoldansko obrt in testirali svetilke na Institutu za kakovost in metrologijo.

 

Avtomobile smo postavili pod nebo, domači garaži pa spremenili v delavnici, kjer smo z ročnim orodjem najprej izdelovali štiri tipe svetilk, nato pa na podlagi zahtev strank po novih, sodobnejših svetilkah dopolnjevali in nadgrajevali ponudbo v koraku s časom. Ker je leta 1993 zaškripalo v moji takratni službi, sem se odločil iti na svoje - preoblikoval sem popoldansko obrt v redno dejavnost in se v podjetju SVETILA SVETEK zaposlil.

  fluorescentne_svetilke.JPG

Povpraševanje je stalno raslo, vsako leto sem imel več artiklov in več dela, zato sem začel zaposlovati nekaj delavcev z borze dela. Vseskozi pa so mi stali ob strani in mi pomagali moji domači in prijatelji, z nasveti in delom. Brez njih ne bi uspel doseči takšnega poslovanja, kot ga je podjetje beležilo vsa ta leta do danes.

 

Ko se oziram nazaj, lahko rečem, da je bilo prvih pet let težko, ampak ko vidiš svoje izdelke po raznih trgovinah ter zadovoljne ljudi, ki pohvalijo tvoje izdelke, te vleče naprej, ne da bi pomislil na dobiček. Izteklo se je dvajset let dela, razvoja produktov, posodabljanja proizvodnje in prostorov (kovinska- /elektro- delavnica).

 

 

Izdelujemo že skoraj petdeset različnih fluorescentnih svetilk, ker nenehen razvoj tehnologije in potrebe sodobnega trga terjajo vedno nova izpopolnjevanja. Svetilke se delijo na elektromagnetne (klasične) in elektronske svetilke, ki jih je mogoče regulirati. Leta 2009 smo organizirali strokovni seminar o elektronski regulaciji svetilk ter predstavili najnovejšo LED-svetilko za armstrong strop in LED-svetlobni pano.

  Seminar_-_regulacija_Tridonic.JPG

Podjetje SVETILA SVETEK pa ne izdeluje le fluorescentnih svetilk, ampak ves ta čas napeljuje tudi elektroinstalacije po raznih objektih.

 

V bodoče nameravamo svoje produkte po kvaliteti in oblikovno še izpopolniti ter stremeti za tem, da bodo cenovno dostopni čim širšemu krogu kupcev. Vsem, ki ste pomagali soustvarjati podjetje in izdelke, se prav lepo zahvaljujem in vas ter vse stare in nove stranke vabim, da nas obiščete v novem poslovnem prostoru.